5 manieren om geld te besparen op printerinkt  

In deze dure tijden, is het fijn als je links en rechts manieren kunt vinden om wat geld te besparen. De dure boodschappen en brandstof, om maar twee voorbeelden te komen, zorgen er immers voor dat we minder geld overhouden voor andere zaken. Omdat alle kleine beetjes helpen wanneer je probeert te besparen, telt ook het geld dat je uitgeeft aan inkt voor je printer. We bespreken vijf manieren om geld te besparen op printerinkt.

Huismerk cartridges

Van je printerfabrikant mag je alleen hun officiële inktcartridges gebruiken in hun printer. Maar het is jouw printer en de waarschuwingen van de fabrikant zijn zwaar overtrokken. Hun eigen cartridge zijn veel te duur en je kunt een hoop besparen door te kiezen voor huismerk cartridges, want die bestaan er voor de meeste printers. Ze leveren een kwaliteit die de originele cartridges kunnen benaderen en zorgen in vrijwel alle gevallen niet voor schade aan je printer. Je kunt hiervoor terecht op Goedkoopprinten.nl. Hier vind je altijd de beste deal, welke inktcartridge je ook nodig hebt.

X(X)L-cartridges

Als je toch nieuwe inktcartridges voor je printer gaat bestellen, kies dan voor XL-cartridges of XXL-cartridges, als die beschikbaar zijn. Dit zijn geen grotere cartridges, want dan zouden ze niet in je printer passen. Maar er zit wel meer inkt in, waardoor je er langer mee doet. Je betaalt bij deze X(X)L-cartridges minder per milliliter printerinkt dan in het geval van de ‘gewone’ cartridges, hoewel het aankoopbedrag natuurlijk wel hoger is. Maar omdat je minder vaak nieuwe cartridges nodig hebt, bespaar je mogelijk ook op de verzendkosten van die extra bestelling die dus niet nodig is.

Printen op de conceptstand

Niet alles wat je afdrukt, hoeft per se op hoge kwaliteit geprint te worden. Als het voor eigen gebruik is of niet aan hoge standaarden hoeft te voldoen, kun je relatief veel printerinkt besparen door het af te drukken op de conceptstand. Je krijgt dan een wat valere, maar nog steeds goed leesbare afdruk. Voordat je het finale afdrukcommando geeft, kun je de afdrukinstellingen of printerinstellingen aanpassen en de afdrukkwaliteit aanpassen. In veel gevallen zijn de keuzes ‘Hoogst’, ‘Normaal’ en ‘Concept’ of iets vergelijkbaars.

Afdrukken in grijstinten

Vaak als je iets van een externe bron wilt afdrukken, zit er kleur in. Het is niet altijd nodig om dat ook in kleur te printen. In dat geval kun je ervoor kiezen om af te drukken in grijstinten, oftewel in zwart-wit. Ook hiervoor moet je de printerinstellingen aanpassen voordat je het finale printcommando geeft. Kleuren worden dan vervolgens in een tint van grijs afgedrukt.

Typen in ‘ecofont’

Zelfs het lettertype dat je gebruikt voor je teksten kan een verschil maken in je inktverbruik. Lettertypes als Arial en Calibri verbruiken vrij veel printerinkt, en ook Times New Roman is niet de zuinigste optie. Er bestaan tegenwoordig echter ook zogenaamde ‘ecofonts’. Dat zijn lettertypes die speciaal ontworpen zijn om minder inkt te verbruiken. Zo is er Ecofont Vera Sans, een lettertype met allemaal kleine gaatjes erin die je bijna niet kunt zijn. Een alternatieve optie is Ryman Eco. Dit lettertype bestaat uit dunne lijnen met witruimte ertussen, waardoor eveneens minder inkt nodig is. Beide lettertypes zijn gratis te downloaden.

De beste manier om te besparen op printerinkt, is natuurlijk door helemaal niet te printen. Vraag jezelf eens wat vaker af of het nodig is om ergens een fysiek exemplaar van af te drukken, of dat een digitaal document ook kan voldoen. Op steeds meer plekken is dat tegenwoordig het geval. Streepjescodes en QR-codes kunnen vanaf je smartphone gescand worden, waardoor een printje niet meer nodig is. Op zoek naar aanvullende manieren om geld te besparen? Heroverweeg dan ook eens je verzekeringen. Misschien kan het goedkoper of kun je polissen schrappen.

René Dekker
Blog door: René Dekker

Oprichter van Bestedeal.nl, tekstschrijver met een passie voor slimme technologie en mobiele telefonie.

LinkedIn | Twitter | Facebook | Instagram | Email
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal? Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals? Volg ons via social media